Verjaardagen

Er zijn geen jarigen vandaag

In de komende 7 dagen

Kay (35)
Kevin (38)
Petra (60)
Hennie Emmink4 (57)
fairy christmas
Thijs (25)
Time Keeper (62)
Marieke


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
TheoLibregts 16 nov
reluk202 05 nov
Opajan 29 okt
jvdniet 22 okt
Wendy1976 15 okt
mjs 15 okt
evadurlinger 02 okt
Laaxaalaa 11 sep

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten 2013


Voor iedereen een hele fijne jaarwisseling en het allerbeste voor 2013!




Bekijkt laatste berichten Kerstmis 2012


Alle bomen zijn weer opgetuigd, alle lampjes branden. Ik ben er helemaal klaar voor!

Afbeelding

Voor meer foto's klik je hier.


Bekijkt laatste berichten Coca Cola





Bekijkt laatste berichten Christmas Cake


Voor 8 - 16 personen

Vulling: 700 g gedroogd fruit (rozijnen, krenten, vijgen, pruimen zonder pit, abrikozen, appel) / 150 ml whisky en 100 ml port en evt. scheutje fruitlikeur /100 g stukjes sukade / sap en rasp van de schil van 1 flinke sinaasappel / kaneel, nootmuskaat, 3 kruidnagels, snuif zout

Beslag: 250 g zelfrijzend bakmeel / 200 g bruine basterdsuiker / 250 g roomboter / 5 eieren

Verhit in een pan het gedroogde fruit samen met de alcohol tot net onder het kookpunt. Zet de warmtebron uit en voeg specerijen, sinaasappelsap en rasp toe. Laat minstens een nacht bij kamertemperatuur wellen. Af en toe omroeren.

Afbeelding


Maak de volgende dag in een grote kom het beslag door eerst de zachte boter klein te snijden en door de basterdsuiker te mengen en er vervolgens om en om een ei en een deel van het bakmeel er goed door te roeren tot een smeuïge beslag. Schep er de vulling en de sucadestukjes doorheen. Er moet nu een stroperige massa zijn ontstaan. Verdun eventueel met een paar eetlepels lauw water of drank. Stort het deeg in een met bakpapier beklede springvorm en zet die in een oven (130 – 140 graden). Haal na 2,5 uur de kersttaart uit de oven en dek ook de bovenkant goed af met bakpapier om te voorkomen dat die uitdroogt. Zet de vorm nog een uur terug in de oven. Af laten koelen en luchtdicht verpakken in huishoudfolie. Eventueel kan je de cake voeden met bijv. Grand Marnier door er elke week drank overheen te sprenkelen.

Laat minstens drie weken rijpen op een koele en droge plaats. Hoe langer hoe lekkerder, zeggen de Britten die vaak al zes weken voor Kerst een paar van deze puddings in de kelder hebben liggen.

Afbeelding


Kijk voor meer recepten in het forum!


Bekijkt laatste berichten Hij gaat weer aan!


De Gerbrandytoren in IJsselstein wordt weer omgebouwd tot de 'Grootste Kerstboom ter Wereld'. Dat maakte de Stichting Kerstboom dinsdag bekend. De 366,8 meter hoge zendmast met lichtjes is een bekend ijkpunt rond de kerstdagen. Vorig jaar kon de zendmast wegens brandschade niet worden opgetuigd. Eerder dit jaar leek het erop dat de boom ook dit jaar niet zou branden. Bovendien werd in januari de staaldraad waar de lampjes aan vastzitten gestolen.

Maar de stichting heeft toch nog genoeg sponsors gevonden voor de benodigde 60.000 euro. Hoewel nog niet alle kosten zijn gedekt heeft voorzitter Ton Westland van de stichting dinsdag het groene licht gegeven.

Westland bedacht de kerstboom samen met zijn broer. Ze kregen het in 1992 voor elkaar om voor het eerst de lampjes te mogen ontsteken.

bron






 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 198188
Totaal aantal onderwerpen 4429

Totaal aantal leden 3687
Ons nieuwste lid is TheoLibregts

 Kalendar

<< November 2018 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell