Verjaardagen

Proficiat:
Suzanne (32)

In de komende 7 dagen

gewoonmarieke (35)
Anthony (32)
sterre (40)
Eiffel (44)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
Kokje 31 okt
cdv 21 okt
Noëlle 04 okt
kitty 30 sep
rudyvero 24 sep
JeannetteZW 23 sep
Jolanda1968 11 sep
jjheemskerk 10 dec

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Johan's Christmas Cake


Na een jaartje te hebben overgeslagen wordt ook dit jaar de Christmas Cake weer gebakken!

Hierbij het recept voor dag 1:

850 gr gedroogd fruit: cranberries, rozijnen, krenten, abrikozen, pruimen, vijgen, dadels, moerbeien (fijn gesneden)
1 eetlepel stroop
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel kruidnagel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel geraspte gember
Rasp van 1 citroen
Rasp en sap van 1 sinaasappel
150 ml bourbon
150 ml cointreau
150 ml rum
100 ml pedro ximénez sherry

Alles langzaam verwarmen (niet laten koken!) en een etmaal laten wellen.

Afbeelding


Nadat al het fruit heerlijk een etmaal in de drank heeft mogen wellen is het tijd om de taart te gaan bakken.

Hiervoor heb je nog nodig:
275 gr. zelfrijzend bakmeel
225 gr. bruine basterdsuiker
250 gr. roomboter
een snufje zout
5 eieren

Zeef de bloem, meng dit met de suiker en de boter en het zout en voeg al roerend één voor één de eieren toe.
Meng tot slot de gewelde vruchten door het beslag en roer het nog even goed door.

Bekleed een springvorm van 23 cm met 2 lagen bakpapier en stort hier het beslag in.

Afbeelding


Bak de cake in een oven van 135 graden in ongeveer 3 uur mooi gaar en bruin en zorg er voor dat je na 2 uur de bovenkant afdekt zodat deze niet te bruin wordt.

Zodra de cake klaar is haal je hem uit de oven en besprenkel je hem met een flinke scheut Grand Marnier en wikkel je hem, nog steeds in de vorm, in een dubbele laag aluminiumfolie.
De volgende ochtend, of als de cake is afgekoeld haal je hem uit de vorm en wikkel je hem in een dubbele laag bakpapier en tot slot in een dubbele laag aluminiumfolie en zet hem koel en luchtdicht afgesloten weg.

Afbeelding


Zorg dat je elke week de taart voedt met Grand Marnier, en wacht zeker een maand met opeten, hier wordt hij alleen maar lekkerder van!


Bekijkt laatste berichten Boney M - Mary's Boy Child / Oh My Lord





Bekijkt laatste berichten Spekkoek


Afbeelding


Benodigdheden:
8 eieren, gesplitst
250 gr. roomboter, op kamertemperatuur
250 gr. poedersuiker, gezeefd
80 gr. bloem, gezeefd
2 tl. kaneelpoeder
1 tl. kardemonpoeder
1 tl. nootmuskaatpoeder
1 tl. kruidnagelpoeder
2-3 el. Hoenkwee meel, groen (indien gewenst)
snufje zout
springvorm 23 cm, bekleed met bakpapier

Klop de eierdooiers met de suiker in 10 min. tot een lichtgeel, romig en luchtig mengsel dat als een dik lint van de gardes loopt. Het is zeker in volume verdubbeld.
Klop de boter met de mixer minstens 15 min. tot luchtig en dik vloeibaar.
Neem een grote, brandschone kom. Klop de eiwitten in de kom met een snuf zout goed stijf.
Gebruik een flinke kom, want het beslag heeft uiteindelijk veel volume. Spatel de boter, eiwitten en bloem in delen om de beurt luchtig door het eierdooier-suikermengsel.
Doe iets minder dan de helft van het beslag in een andere kom en schep alle kruiden erbij en roer het zo luchtig mogelijk om.
Bij het andere beslag voeg je eventueel net zoveel hoenkwee meel toe tot je de gewenste groene kleur hebt.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zet de met bakpapier beklede springvorm 2 min. in het midden van de voorverwarmde oven. Neem de springvorm uit de oven, schep er een pollepel groen beslag zonder specerijen in en verdeel het egaal over de bodem van de springvorm. De bodem moet heel dun bedekt zijn met een laagje (als je even wacht met uitsmeren smelt de boter in het beslag en wordt het makkelijker om het te verdelen). Bak de laag in ongeveer 6-7 min. in het midden van de oven gaar. Strijk voorzichtig een heel dun laagje zachte boter over de eerste deeglaag. Als dit niet lukt, omdat de deeglaag stuk gaat, is die nog net niet gaar genoeg. Zet dan de laag eerst nog 1-2 min. terug in de oven.
Verdeel nu gelijkmatig 1 pollepel bruin beslag met specerijen over de eerste laag en spreid deze gelijkmatig uit met de bolle kant van een lepel.
Bak de laag weer 6-7 min. in het midden van de oven.
Ga zo door met lagen maken tot het beslag op is, eindig met een witte laag.
Schuif na 6 lagen een lege bakplaat onder in de oven, zo temper je de onderwarmte.
Bak de laatste laag iets langer dan de rest, maar zorg dat de bovenkant niet te bruin wordt.
Haal de spekkoek uit de oven laat hem afkoelen en bewaar hem in de koelkast (de volgende dag is de spekkoek nog lekkerder!)


Bekijkt laatste berichten Taste of Christmas


Op 12,13 en 14 december vindt in de Jaarbeurs in Utrecht voor de eerste keer het event "Taste of Christmas" plaats.
Voor zij die er heen willen gaan is er tot en met 22 oktober een early bird actie waarbij je 2 tickets voor de prijs van 1 kan kopen (normale prijs 10,- per stuk).

Afbeelding


Voor meer info klik hier


Bekijkt laatste berichten Last Christmas









 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 197867
Totaal aantal onderwerpen 4457

Totaal aantal leden 3699
Ons nieuwste lid is Kokje

 Kalendar

<< November 2019 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell