Verjaardagen

Proficiat:
StasRepin (32)

In de komende 7 dagen

Kiek (46)
inizio (41)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
Linette 03 jan
MargieS 14 dec
robson1964 13 dec
harry37 13 dec
maritzka 08 dec
mulderfh 08 dec
Chris1970 08 dec
Dennyenjessica 05 dec

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Spekkoek


Afbeelding


Benodigdheden:
8 eieren, gesplitst
250 gr. roomboter, op kamertemperatuur
250 gr. poedersuiker, gezeefd
80 gr. bloem, gezeefd
2 tl. kaneelpoeder
1 tl. kardemonpoeder
1 tl. nootmuskaatpoeder
1 tl. kruidnagelpoeder
2-3 el. Hoenkwee meel, groen (indien gewenst)
snufje zout
springvorm 23 cm, bekleed met bakpapier

Klop de eierdooiers met de suiker in 10 min. tot een lichtgeel, romig en luchtig mengsel dat als een dik lint van de gardes loopt. Het is zeker in volume verdubbeld.
Klop de boter met de mixer minstens 15 min. tot luchtig en dik vloeibaar.
Neem een grote, brandschone kom. Klop de eiwitten in de kom met een snuf zout goed stijf.
Gebruik een flinke kom, want het beslag heeft uiteindelijk veel volume. Spatel de boter, eiwitten en bloem in delen om de beurt luchtig door het eierdooier-suikermengsel.
Doe iets minder dan de helft van het beslag in een andere kom en schep alle kruiden erbij en roer het zo luchtig mogelijk om.
Bij het andere beslag voeg je eventueel net zoveel hoenkwee meel toe tot je de gewenste groene kleur hebt.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zet de met bakpapier beklede springvorm 2 min. in het midden van de voorverwarmde oven. Neem de springvorm uit de oven, schep er een pollepel groen beslag zonder specerijen in en verdeel het egaal over de bodem van de springvorm. De bodem moet heel dun bedekt zijn met een laagje (als je even wacht met uitsmeren smelt de boter in het beslag en wordt het makkelijker om het te verdelen). Bak de laag in ongeveer 6-7 min. in het midden van de oven gaar. Strijk voorzichtig een heel dun laagje zachte boter over de eerste deeglaag. Als dit niet lukt, omdat de deeglaag stuk gaat, is die nog net niet gaar genoeg. Zet dan de laag eerst nog 1-2 min. terug in de oven.
Verdeel nu gelijkmatig 1 pollepel bruin beslag met specerijen over de eerste laag en spreid deze gelijkmatig uit met de bolle kant van een lepel.
Bak de laag weer 6-7 min. in het midden van de oven.
Ga zo door met lagen maken tot het beslag op is, eindig met een witte laag.
Schuif na 6 lagen een lege bakplaat onder in de oven, zo temper je de onderwarmte.
Bak de laatste laag iets langer dan de rest, maar zorg dat de bovenkant niet te bruin wordt.
Haal de spekkoek uit de oven laat hem afkoelen en bewaar hem in de koelkast (de volgende dag is de spekkoek nog lekkerder!)


Bekijkt laatste berichten Taste of Christmas


Op 12,13 en 14 december vindt in de Jaarbeurs in Utrecht voor de eerste keer het event "Taste of Christmas" plaats.
Voor zij die er heen willen gaan is er tot en met 22 oktober een early bird actie waarbij je 2 tickets voor de prijs van 1 kan kopen (normale prijs 10,- per stuk).

Afbeelding


Voor meer info klik hier


Bekijkt laatste berichten Last Christmas





Bekijkt laatste berichten Waar komt glühwein vandaan?


Glühwein of bisschopswijn is vrij recent toegetreden tot de reeks kersttradities, al is warme wijn met specerijen al duizenden jaren bekend. De oude Grieken waren er al dol op, en in de geschiedenis zijn er tal van varianten.

In Noord-Europa was bisschopswijn al in de middeleeuwen wijdverbreid, niet in de laatste plaats omdat men dacht dat de drank geneeskrachtig was en tal van ziekten kon verhelpen. De Zweedse koning Gustav Vasa was een grote fan, en zijn versie van de rode wijn – met suiker, honing, kaneel, gember, kardemom en kruidnagel – was in de 16e eeuw heel populair.

Wanneer de link met kerst is ontstaan, is niet bekend, maar het moet eind 19e eeuw zijn geweest. Het is natuurlijk altijd fijn om iets warms te drinken als het koud is, en daarom begonnen ijverige kooplieden in Zweden rond 1900 een kant-en-klaar mengsel van wijn en specerijen te verkopen, met kerstplaatjes op het etiket. Het idee sloeg aan, en in veel landen is glühwein sindsdien onlosmakelijk verbonden met kerst. Wij drinken het graag na een lange schaatstocht, in de skihut of zomaar tussendoor.


Bekijkt laatste berichten Waar komt de Kerstman vandaan?


De dikke, blije kerstman met de flinke baard en het rode pak met witte bontranden is in veel landen een van de bekendste en meest geliefde figuren bij de kinderen. Dat hij aan Sinterklaas doet denken, is geen toeval. De kerstman en de Sint hebben dezelfde oorsprong.

De kerstman is, net als Sinterklaas, gebaseerd op Nicolaas, een vrome en gulle bisschop uit de Turkse stad Myra. Nicolaas, die rond het jaar 300 leefde, was een telg uit een welgestelde familie, die zijn geld uitgaf om anderen te helpen en cadeaus te geven. Later werd hij heilig verklaard en uitgeroepen tot beschermheilige van zeelieden. Daardoor werd hij wijd en zijd geliefd, en vooral bekend in de grote zeevaartnaties.

De naamdag van Sint-Nicolaas is 6 december, en wij vieren het Sinterklaasfeest aan de vooravond daarvan. Sinterklaas heeft er een helper bij gekregen die stoute kinderen moet straffen. De kerstman heeft zo iemand niet, hij deelt alleen cadeaus uit.

De moderne kerstman heeft zijn vorm gekregen in de loop van de 19e en 20e eeuw. Zijn slee en rendieren kreeg hij in 1823, en het rode pak met de witte bontranden stamt van een Amerikaanse reclamecampagne voor Coca-Cola in 1931.






 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 205193
Totaal aantal onderwerpen 4316

Totaal aantal leden 3661
Ons nieuwste lid is Linette

 Kalendar

<< June 2017 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell


cron