Verjaardagen

Proficiat:
Raymond en Krista (32)

In de komende 7 dagen

tanja christmas (33)
Charmed (28)
Mreen (54)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
jjheemskerk 10 dec
Mark Hilkens 10 dec
ingi 03 dec
RobertJ 27 nov
Lyn 27 nov
TheoLibregts 16 nov
reluk202 05 nov
Opajan 29 okt

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:
  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Kerstboom in Amerika heet weer Kerstboom


WASHINGTON - De opgetuigde kerstbomen in de Amerikaanse winkelcentra heten weer officieel kerstboom, en niet langer feestboom. Werknemers wensen elkaar en de klanten ook weer vrolijk kerstfeest in plaats van vrolijke feestdagen.

[center]Afbeelding[/center]

In een aanval van politieke correctheid was het vorig jaar december in de Verenigde Staten onoorbaar om Kerstmis als christelijk feest te vieren. Grote warenhuisketens wilden de niet-christelijke minderheden niet voor het hoofd stoten. Door de zelfcensuur waren liedjes als White Christmas en Stille Nacht in veel winkelcentra niet te horen.

Christelijk-conservatieve, maar ook andere groepen riepen op tot een boycot van bedrijven die Kerstmis in de ban hadden gedaan. De rechtse zender Fox News berichtte dagelijks over de zogenoemde hetze tegen Kerstmis. Verontruste burgers richtten actiecomités op zoals Redders Van Het Kerstfeest.

„We hebben ons lesje geleerd”, benadrukte een woordvoerster van het supermarktconcern Wal-Mart woensdag. De verkoop voor Kerstmis vormt een kwart tot 40 procent van de jaarlijkse omzet in de branche.

bron: www.telegraaf.nl


Bekijkt laatste berichten Gratis officiële download


Venonza Records heeft de bezoekers van KerstForum.nl onlangs een gratis download aangeboden van het nummer Holy Night gezongen door Sandra Mooy. Dit nummer is HIER te downloaden.

Besluit je na het downloaden ook nog de gewone single te willen kopen, dan kan dat door op onderstaande afbeelding te klikken.

[center]Afbeelding[/center]


Bekijkt laatste berichten René Froger en KUS zingen samen Kerstliedje


HILVERSUM - René Froger en KUS hebben samen een kerstsingle opgenomen. Het nummer Kon Het Elke Dag Maar Kerstmis Zijn ligt vanaf 8 december in de winkel, zo liet platenmaatschappij EMI vrijdag weten. De meidengroep KUS komt ook optreden tijdens de kerstshows van Froger.

Voor de videoclip hees Froger zich in een kerstmannenpak om een groot cadeau te bezorgen waar de KUS-meisjes in zitten. De clip eindigt met veel oliebollen, champagne en poedersuiker.

bron: www.telegraaf.nl


Bekijkt laatste berichten De geschiedenis van Kerstmis


Heb je altijd al eens willen weten waar Kerstmis nu echt vandaan komt?
Hieronder lees je hoe Kerstmis is ontstaan:

De Germanen vierden rond Midwinter (21 december) reeds midwinter- of joelfeesten (winterzonnewende) waarbij het boze werd verjaagd en het licht werd begroet. In de Scandinavische talen heet Kerstmis tot op vandaag jul.

In de vierde eeuw zorgde keizer Constantijn de Grote ervoor dat Kerstmis op 25 december zou vallen. Op deze datum werd rond de Middellandse Zee tot dan toe de zonnegod vereerd onder vele verschillende namen zoals Ra in Egypte en Helios in Griekenland. In het late Romeinse Rijk was dit vooral de zonnegod Sol Invictus (=de onoverwinnelijke zon). Omdat Jezus het Licht van de Wereld genoemd werd (zie Joh. 1), 'besloot' Constantijn dat hij rond deze feestdagen geboren moest zijn. Bovendien waren de dagen rond 25 december reeds vrije dagen der Saturnalia. De geboorte van Christus nam in de kerkelijke kalender daarvoor geen bijzondere plaats in, hoewel ze wel gevierd werd, en tot op de dag van vandaag geldt Pasen in het christendom eigenlijk als veel wezenlijker dan Kerstmis. Jezus Christus werd volgens het evangelie aan het einde van het Joodse jaar geboren, maar door de kalenderwijzigingen en de verschillen in tijdrekening, is de overzetting waarschijnlijk niet zeer accuraat, te meer, daar ook melding gemaakt wordt van kudden schapen in het veld bij Bethlehem. Dit is rond 25 december zeldzaam, hoewel niet onmogelijk.

De aansprekende thematiek en de reeds bestaande tradities hebben Kerstmis echter tot het voornaamste feest in het jaar gemaakt. De huidige tradities rond het kerstfeest zijn van land tot land verschillend, zoals ze ook lang niet allemaal even oud zijn. Duidelijk is dat de Amerikaanse kerstgewoonten, in het kader van de voortschrijdende door de VS gedomineerde globalisering, overal elders doordringen, ook in Nederland.

Het woord 'Kerstmis' betekent eigenlijk 'Christus-mis', omdat dit feest alleen aan de geboorte van Christus toegewijd is, en is samengesteld uit de twee woor­den 'kerst' en 'mis'. Het woord 'kerst' is - waarschijnlijk in Vlaanderen - uit het woord Christus ontstaan; zo betekent "kerstenen" bijvoorbeeld "christelijk maken". De Mis is de christelijke viering van het offer van de eucharistie, waarin aan het einde van de dienst gezegd of gezongen wordt "Ite Missa est" (vert. Gaat het is de heenzending of: Gaat het offer is voltrokken).


Bekijkt laatste berichten Op zoek naar originele cadeautjes?


Afbeelding


 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 196950
Totaal aantal onderwerpen 4435

Totaal aantal leden 3692
Ons nieuwste lid is jjheemskerk

 Kalendar

<< May 2019 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell


cron