Verjaardagen

Er zijn geen jarigen vandaag

In de komende 7 dagen

Raymond en Krista (32)
tanja christmas (33)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
jjheemskerk 10 dec
Mark Hilkens 10 dec
ingi 03 dec
RobertJ 27 nov
Lyn 27 nov
TheoLibregts 16 nov
reluk202 05 nov
Opajan 29 okt

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:
  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Kerst in heel Europa groen


(Novum) - Niet alleen Nederland kan zich opmaken voor een groene kerst, de winter gaat voorlopig aan grote delen van heel Europa voorbij. Vrijwel nergens wordt sneeuw verwacht, ook niet in de wintersportgebieden. Dat heeft het KNMI donderdag laten weten.

[center]Afbeelding[/center]

De laatste volledig witte kerst in Nederland dateert van 25 jaar geleden. In 1981 werd op beide kerstdagen een gesloten sneeuwdek opgetekend in De Bilt. In het midden van het land lag toen plaatselijk zelfs twintig centimeter sneeuw. Sinds 1901 is er zes keer zo'n overtuigende witte kerst geweest.

De komende dagen blijft het in Nederland overdag vier tot zeven graden boven nul. Ook 's nachts vriest het voorlopig niet

bron: www.trouw.nl


Bekijkt laatste berichten Kerstontbijt


42% van de Nederlanders ontbijt met kerst uitgebreider dan normaal

[center]Afbeelding[/center]
Kerstmis is een feest van tradities. Familie en vrienden die samenkomen om lekker te eten en cadeaus uit te delen. De kerstdag begint al bij het ontbijt en hierin is de Nederlander nog steeds traditioneel.

Nederland gaat er de komende Kerst eens goed voor zitten; 42% van de Nederlanders ontbijt met Kerst veel uitgebreider dan ze normaal doen. En het liefst op beide kerstdagen. Een ruime meerderheid (62%) doet dit nog steeds thuis aan een gedekte tafel, waarop traditioneel de kerststol (45%), warme broodjes en verse jus d’orange (25%) en croissants (23%) staan. Vooral jongeren (onder de 30) zeggen met Kerst meer aandacht te besteden aan het ontbijt dan normaal.

‘Een ontbijt aan tafel is een gezellige manier om de kerstdag te beginnen. Ook is het goed voor je, want het brengt je spijsvertering op gang. Als je de vorige dag zwaar getafeld hebt, is het goed om ’s ochtends iets lichts te eten zoals cornflakes met magere melk of fruit’, zegt Elselina Battenberg, voedingskundige.‘Eigenlijk zou je natuurlijk elke dag zo moeten beginnen iets wat nog steeds 25% van de Nederlanders niet doet’.

Bron: gezondheidsplein


Bekijkt laatste berichten Dickensfestival goed bezocht


DEVENTER - De 16e aflevering van het tweedaagse Dickensfestival in Deventer trok ondanks de gestaag vallende regen gisteren al zo’n 75.000 toeschouwers. Met vandaag hopelijk droger weer verwacht de organisatie dat het aantal bezoekers vorig jaar, zo’n 135.000 dit jaar minstens wordt geëvenaard.

Met bedelaars, boefjes, heren met hoge hoeden en deftige dames in hoepeljurken kwamen in de nauwe straten op het Bergkwartier de boeken van Charles Dickens weer tot leven. En dat allemaal in het decor van een 19e eeuws Engels stadje waar bekende figuren als de vrek Scrooge en Oliver Twist niet ontbraken.

Met stemmige muziek en koortjes die Christmas carols zongen tussen de werklieden en kraampjes met lekkernijen vierde de romantiek hoogtij op de eerste dag van het Dickensfestijn.

De vele bezoekers konden er volop van genieten; om gedrang te voorkomen werden ze mondjesmaat toegelaten in de straatjes op het Bergkwartier. Een eeuwenoud stadsdeel dat met zijn vele schilderachtige huizen al een bezienswaardigheid op zich is.

Wie op het drukste moment van de dag kwam - tussen twaalf en twee uur - moest wel wat geduld hebben: de wachttijd in de rij voor de ingang van de Walstraat bedroeg toen ongeveer een uur.

‘Maar dat hebben we er graag voor over’, zegt een bezoekster uit Rotterdam. Zij en haar echtgenoot combineren hun bezoek aan het Dickensfestival met een lang weekend in Deventer. En de regen? ’Ach, zo erg is het niet. We hadden ons voorgenomen om te gaan en dan ga je ook.’

Bergkerk
Nieuw in de opzet van het festival zijn de muzikale optredens met onder meer koorzang in de Bergkerk. ’Daarmee creëren we een rustpunt op de route,’ legt Anjo de Bont van het organiserende Evenementenbureau VVV Deventer uit.

Volgens haar verloopt het festival tot tevredenheid: vier uur na aanvang heeft zich nog geen enkele calamiteit voorgedaan. ‘Politie en brandweer houden alles scherp in de gaten. Het mag niet te druk wordt in het Bergkwartier. Er is voortdurend contact met de mensen bij de ingang waar we de bezoekers druppelsgewijs toelaten.’

bron: www.destentor.nl


Bekijkt laatste berichten Record Kerstaankopen verwacht


De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) heeft zeer hoge verwachtingen van de kerst dit jaar. Nederlanders hebben weer vertrouwen in de economie, stelt de organisatie. Dat kan kloppen: deze week is een ware run op kerstbomen en kerstartikelen gestart.

De detailhandel verwacht tijdens de kerstverkopen zo'n 43% meer omzet dan in een gemiddelde week. Normaal wordt in de winkels circa €1,46 miljard per week omgezet. Door de kerstverkopen komt dit neer op ongeveer €630 miljoen extra omzet; een stijging van 19% ten opzichte van vorig jaar.

Rond Kerstmis wordt extra uitgegeven aan: versieringen in en om het huis, kerstcadeaus, feestkleding, kerstdiners, eten en drinken. Dit jaar staat kerst in het teken van veel luxe, glitter en glamour. Bomen worden volop versierd met zilver en goud, vlinders en vogels en er wordt gewerkt met glittersuiker. Ook de rest van het huis en de tuin moet eraan geloven, volgens de RND. Trends voor binnen en buiten zijn respectievelijk kroonluchters, guirlandes, ornamenten en verlichte figuren en andere verlichting.

bron: www.bloemenblad.nl


Bekijkt laatste berichten Witte kerst in Zuid-Spaans stadje verzekerd


In het Zuid-Spaans stadje Lepe zijn witte kerstdagen verzekerd.

Burgemeester Manuel Andres Gonzalez deelde mee dat sneeuwkanonnen het elke avond tot de feestdagen een kwartier lang zullen laten sneeuwen in het stadscentrum. "Het zal iets bijzonders zijn om het in Lepe te zien sneeuwen", zei de burgervader.

"Natuurlijke sneeuw is hier al meer dan een halve eeuw niet meer gevallen". Op een plaats in het centrum zal een ijspiste aangelegd worden, waarop de bewoners kunnen schaatsrijden. Het in de provincie Huelva in het uiterste zuiden van Spanje gelegen stadje met 21.000 zielen is gekend voor het uithalen van geestigheden.

bron: www.skynet.be


 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 196950
Totaal aantal onderwerpen 4435

Totaal aantal leden 3692
Ons nieuwste lid is jjheemskerk

 Kalendar

<< May 2019 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell


cron