Verjaardagen

Er zijn geen jarigen vandaag

In de komende 7 dagen

Bloemschikkertje (65)
DarenHeiro (46)
Chantal29 (44)
karla (67)
Clippo (57)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
puck1953 06 jan
ChristmasElf83 15 nov
kameelke 16 okt
hverhoef82 19 dec
tinus29 09 nov
jovo68 01 nov
LindaK 29 okt
Eric 24 okt

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Richtlijn horeca voor plaatsen kerstboom


ARNHEM - Zaaleigenaren en horeca-exploitanten die in de komende maand een echte kerstboom willen plaatsen, moeten een vers exemplaar zonder kluit kopen. Bij aankoop mogen er geen groene naalden uit de boom vallen en na drie weken moet de boom in elk geval naar de versnipperaar.

Dat staat in een brochure die het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid Nibra en Efectis (het vroegere Centrum voor Brandveiligheid van TNO) hebben gemaakt.

De brochure is een samenvatting van een onderzoek dat het Nibra en Efectis hebben gedaan naar de voorwaarden waaronder levende kerstbomen nog in openbare ruimten kunnen worden geplaatst.

bron: nu.nl


Bekijkt laatste berichten Kerstmarkt Fluweelengrot


De Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul is vanaf vrijdag 16 november voor de 10de keer het unieke decor voor de internationale Kerstmarkt Fluweelengrot. Echte oergezellige kerstsfeer gegarandeerd op het best bezochte indoor-kerstevenement van Nederland!

[center]Afbeelding[/center]
De kerstmarkt in de Fluweelengrot is niet zo maar een kerstmarkt… Een bezoek dompelt u onder in een gezellige kerstsfeer die u nergens anders vindt: sfeervolle ondergrondse ambiance, sprookjesachtig gedecoreerd en natuurlijk vele stands met (luxe) kerst- en cadeauartikelen. Kortom, een belevenis, met voor ieder wat wils.

Daarnaast brengen de sfeer van de grot, met haar indrukwekkende wandschilderingen en sculpturen, de Kerstgedachte en de oude, bijna vergeten Valkenburgse legendes weer tot leven…

Thema 2007

Het thema is dit jaar “Christmas Elves ”, na het succes van "Christmas Elf for a Day" in 2006 . Sprookjesachtig zal weer de romantische vertaling van het thema naar decor en enscenering zijn.
Print hier alvast het kerstprookje uit 2006 uit!

Laat u verrassen!

Op de Kerstmarkt Fluweelengrot doet u de mooiste ideeën op voor uw kerstdecoratie en vindt u altijd een stijlvol kerstcadeau voor uw dierbaren. U vindt er verkoopstands met een grote verscheidenheid aan kerst- en geschenkartikelen. De stands zijn opgebouwd in sfeervolle nissen langs een rondgaande route: er is voor ieder wat wils, in elke prijsklasse.

Apart zijn de vele handgemaakte (internationale)producten, die veelal niet in de reguliere handel verkrijgbaar zijn, zoals: kerststalletjes, beeldengroepen, kerstdecoraties, kerstkransen, kaarsen, (kerst)woondecoratie, kristalkunst, Tiffany-(kerst)decoraties, fantasy-figuurtjes, mergelartikelen en Pools handwerk. Er is ook een speksteenkunstenaar uit Kenia, die ter plekke de mooiste kunstwerken maakt, van kerstbeeldjes tot grote olifanten! Maar natuurlijk zijn er ook spirituele geschenken, kindercadeautjes, lekkernijen (Belgische chocolade en bonbons) en allerlei doe-het-zelf-artikelen of hebbedingetjes.

En natuurlijk mogen de Hollandse poffertjes en oer-Hollandse erwtensoep niet ontbreken!
Halverwege de route is een gezellig Winter Wonderland Taverne, waar even uitgerust kan worden onder het genot van een hapje en een (hart)verwarmend glaasje Glühwein.

Woensdag: Kindermiddag!!!
Elke woensdag van 14.00 uur tot 17.00 uur is er kindermiddag. Het sprookje wordt aan de kinderen verteld door een echte elf! Na 5 december is de Kerstman ook aanwezig! Kinderen kunnen hun eigen kerstversiering maken, zich laten schminken tot elfje of trol en krijgen een verrassing mee naar huis.

Elke dag live Muziek!!!
Elke dag is er live muziek in de Winter Wonderland Taverne:
* alle weekdagen van 13.00-17.00 uur
* zondag t/m donderdag 17.30-19.30 uur
* vrijdag en zaterdag 18.30-20.30 uur

Kortom een sfeervol Kerstevenement voor bezoekers van alle leeftijden om nooit meer te vergeten…!

Wij verwelkomen u graag op onze Kerstmarkt in de Fluweelengrot!

Jubileum
De kerstmarkt in de Fluweelengrot vindt dit jaar voor de 10de keer plaats. Het evenement is in die jaren met 125.000 bezoekers per jaaruitgegroeid tot een internationale trekker in het winterseizoen . Meer dan 1 miljoen bezoekers werden verwelkomd. Met de opbrengsten kan de organiserende Stichting Kasteel van Valkenburg de Fluweelengrot en de Kasteelruïne in stand houden!


--------------------------------------------------------------------------------

Wist u dat de revenuen ten goede komen aan de organiserende Stichting Kasteel van Valkenburg, die daarmee in staat is om zonder enige overheidssubsidie de Kasteelruïne & Fluweelengrot te onderhouden?
Zo steunt u met een bezoek aan dit ondergrondse festijn ook nog een stukje Valkenburgse en zelfs Nederlandse historie!


--------------------------------------------------------------------------------

Praktische informatie

Data:
vrijdag 16 november t/m zaterdag 22 december 2007

Openingstijden:
OPEN:
weekend: 10.00 uur
weekdagen: 12.00 uur
SLUIT:
zondag t/m donderdag: 20.00 uur
vrijdag & zaterdag: 21.00 uur (*)
* zaterdag 22/12 tot 18.00 uur!

Tip: mijd de drukte in de decemberweekenden en kom zoveel mogelijk door de week of 's avonds!!!

Entreeprijzen 2007:
Volwassenen (vanaf 12 jaar): € 3,75 p.p.
Kinderen (4 t/m 11 jaar): € 1,75 p.p.
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis entree

Locatie: Fluweelengrot Valkenburg
Bezoekadres: Daalhemerweg 27, 6301 BJ Valkenburg
Informatie: Tel. 043-6090110 Fax: 043-6090114
E-mail: info(at)kasteelvalkenburg.nl

Rolstoelen: geen probleem!
Honden: helaas niet toegestaan tijdens de kerstmarkt!

bron: hier


Bekijkt laatste berichten Klanten willen winkelen in kerstsfeer


Hoewel de buitentemperatuur nog geen winterse waarden heeft bereikt, heeft menig winkel zijn kerstspullen al uitgestald.

[center]Afbeelding
Bij Intratuin in Breda kunnen de klanten al volop winkelen in kerstsfeer.
[/center]
Bij Intratuin worden de kerstdorpjes weer opgesteld en bij Vroom & Dreesman staan de plastic bakken met rode kerstballen ook klaar.

Maar niet alleen de winkels beginnen zo vroeg met kerst. Klanten lopen als in de vroeg herfst de deuren plat om te vragen naar kerstspullen.

"Ik heb vandaag al vier telefoontjes gehad en veel bezoekers vragen wanneer onze kerstshow opengaat", aldus Debby Weemaes werkzaam bij tuincentrum Life & Garden in Hulst.

Ook bij Blokker komen dagelijks mensen binnen die vragen naar kerstartikelen. "Aanstaande week start onze kerstshow, maar we verkopen nu alvast kerstartikelen", zegt Jasper van der Hoef, franchise-nemer van Blokker in Etten-Leur.

"Mensen zeggen wel dat het vroeg is, maar ze zien alles liggen en ze kopen toch wat."

Het grootste succes verwacht Van der Hoef van de 'Typisch Hollands' huisjes. Hiermee kunnen mensen winterdorpjes bouwen rond de kerstboom.

Ook tuincentrum Intratuin gokt op de winterdorpjes. "De echte verzamelaars komen meestal in september al bij ons vragen, wanneer de spulletjes binnenkomen", zegt bedrijfsleider Bas Romme van Intratuin in Breda.

Bij Groenrijk in Roosendaal wordt bevestigd dat klanten al vragen naar kerstmateriaal. Maar Groenrijk begint officieel pas begin november met de verkoop. Eigenaar Pascal Verheijen: "Onze concurrenten zijn al lang bezig met hun kerstsuitstalling. Maar we willen de traditionele periode voor kerst in ere houden."

Ondertussen zijn sommige bedrijven nu al bezig met hun planning voor de kerst in 2008. Warenhuis Vroom & Dreesman (V&D) bijvoorbeeld.

"Wij zijn altijd al extra vroeg bezig met onze voorbereidingen voor kerst. Wij verkopen handgeblazen kerstballen. Die hebben we afgelopen zomer al besteld voor kerst 2008", aldus woordvoerster Dorry Burger.

De vele aandacht voor kerst, valt bij bij alle klanten even goed. Sommige mensen zijn bang dat Sinterklaas van het toneel verdwijnt. "Daar hoeven ze niet bang voor te zijn. Ze krijgen allebei evenveel aandacht van ons," aldus V&D-woordvoerster Burger.

Over de nieuwe trends met komende kerst zegt Burger, dat het warenhuis onder andere witte en zwarte kerstbomen gaat verkopen.

Verder kunnen klanten voor het eerst de speciale veranderende sterren die in de etalages van het warenhuis hangen, kopen.

In het Bredase filiaal van tuincentrum Overvecht zijn ook kleurige kerstbomen verkrijgbaar. En net als bij de andere winkels staan bijOvervecht vooral de kerstdorpjes centraal.

Daarnaast is bij Overvecht straks een miniatuurversie van de Bredase Grote Kerk te zien. "Wij willen zo veel mogelijk sfeer en emotie creeëren. Mensen komen daar op af", aldus algemeen directeur Edwin Turksma, die maandag naar China gaat om kerst 2008 voor te bereiden.

bron: De Stem


Bekijkt laatste berichten Rotterdam krijgt een witte kerst!


Op diverse dagen in december gaat het op de Coolsingel sneeuwen. ,,Het zijn plaatselijke buien, exact om vier uur ’s middags,’’ zegt een woordvoerder van Rotterdam Festivals. De sneeuw komt uit een sneeuwkanon die staat opgesteld ter hoogte van het oude postkantoor.
De sneeuw valt zeker de 15e, als de kerstman wordt onthaald. En ook tijdens de Santa-run, waarbij een stoet rennende kerstmannen de straten van Rotterdam onveilig maakt, is de sneeuwval aannemelijk.

De sneeuw, de kerstmannen en verschillende muzikale optredens moeten het centrum in hogere sferen brengen tijdens de feestmaand, met een oud- en nieuwfeest bij de Erasmusbrug als afsluiting.

In het nieuwe jaar is het nog niet gedaan met de winterpret in de stad. Net als vorig jaar kunnen ijsminnende Rotterdammers terecht op de ijsbaan op het Stadhuisplein. Vorig jaar trok deze attractie maar 30.000 bezoekers in twee maand tijd. De fragiele ijslaag was niet opgewassen tegen het geweld van het zachte winterweer en de miezerige regen.

,,Het was natuuurlijk vragen om problemen, zo’n open baan’’ zegt Hans Hoogbruin die vorig jaar de ijsbaan in de binnenstad exploiteerde. De jaren daarvoor was zijn traditionele Winterplein nog een overdekte attractie geweest, op wisselende locaties rondom het centrum.

,,We hebben geprobeerd een vergunning te krijgen voor een overkapping, maar dat zou het zicht van de beveiligingscamera’s wegnemen.

Dit jaar is het tradionele ’Winterplein’ weer overdekt, maar niet op het Stadhuisplein. Die locatie werd gegund aan Rotterdam Festivals. Voor het oude Winterplein moeten Rotterdammers de brug over, naar Hotel New York. ,,De baan is groter. Dat betekent dat we weer curling kunnen organiseren,’’ zegt Hoogduin. Voor slecht weer hoeft niemand bang te zijn op de kade. Een doorzichtige tent voorkomt water op de baan, terwijl het uitzicht over de Maas blijft. Het Winterplein opent op 1 november.

De slechte ervaringen met een open baan ten spijt, probeert Rotterdam Winterfestivals dit jaar de ijsbaan op het Stadhuisplein alsnog tot een groot succes te maken. ,,We zijn bezig met een overkapping.’’

De ijsbaan op het Stadhuisplein opent op 2 december.

bron: AD.nl


Bekijkt laatste berichten Kerstshows zijn begonnen!!!!


Kerst komt steeds dichterbij en dat is goed te merken. De dagen worden alweer korter en de eerste Kerstshows zijn weer begonnen!
Ook dit jaar kan je via KerstForum.nl weer binnen kijken bij de mooiste Kerstshows in Nederland en België.

[center]Afbeelding
Th. van den Hurk & Zn. in Culemborg (NL)

Afbeelding
Walter van Gastel in Ekeren, Antwerpen (B)[/center]






 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 194499
Totaal aantal onderwerpen 4547

Totaal aantal leden 3710
Ons nieuwste lid is puck1953

 Kalendar

<< March 2024 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell


cron