Verjaardagen

Er zijn geen jarigen vandaag

In de komende 7 dagen

Bloemschikkertje (65)
DarenHeiro (46)
Chantal29 (44)
karla (67)
Clippo (57)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
puck1953 06 jan
ChristmasElf83 15 nov
kameelke 16 okt
hverhoef82 19 dec
tinus29 09 nov
jovo68 01 nov
LindaK 29 okt
Eric 24 okt

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Kerstmis op Paleis Het Loo


Vanaf 18 december is in Paleis Het Loo traditiegetrouw de sfeervolle presentatie “Kerstmis op Paleis Het Loo” te zien. Met feestelijk gedekte tafels en groenversiering geeft het museum in de periode rond Kerstmis bezoekers een indruk van driehonderd jaar kerstfeest bij de Oranjes.

Buiten op het voorplein kondigt een grote feestelijk verlichte kerstboom aan wat in het paleis is te zien. De kersttafels zijn op authentieke wijze gedekt, met prachtig damast, glinsterend kristal, ragfijn suikerwerk en geconfijte vruchten.

In de Audiëntiezaal is een tafel gedekt met acht imposante zilveren kandelabers, die onlangs door Paleis Het Loo werden verworven. Deze objecten behoren tot de fraaiste voorbeelden van het Louis-XVI zilver uit de late 18de eeuw.

Door het gehele paleis heen zijn kerstbomen in verschillende stijlen opgesteld. Daarnaast versieren guirlandes, dennengroen en vele geurende planten, afkomstig uit de kassen en Oranjerie van Paleis Het Loo, de vele paleisvertrekken.

Met het tentoonstellen van deze kersttradities van de stadhouderlijke familie en de Koninklijke Familie komt Paleis Het Loo graag tegemoet aan de grote belangstelling van het publiek.

Daarnaast staat Paleis Het Loo deze winter in het teken van de tentoonstelling “Kinderen van Oranje”, met meer dan vijftig vorstelijke kinderportretten uit de 16de tot en met de 20ste eeuw.

De historische schilderijen en tekeningen, veelal van beroemde meesters en afkomstig uit diverse museale en vorstelijke verzamelingen in binnen- en buitenland, worden aangevuld met foto’s, die vorstelijke ouders zelf van hun kinderen hebben gemaakt.

Bron: hier


Bekijkt laatste berichten Zendmast IJsselstein waarschijnlijk weer verlicht met kerst


’s Werelds grootste kerstboom gaat dit jaar weer branden, mits de bevolking een steentje bijdraagt. Vorig jaar bleven de lampjes in de zendmast uit omdat de organisatie het even voor gezien hield. Maar mede dankzij vele adhesiebetuigingen gaat Stichting Kerstboom nu weer enthousiast aan de slag.

[center]Afbeelding[/center]

Met de verzending van 3000 e-mail nieuwsbrieven is deze week de campagne gestart om geld op tafel te krijgen voor de 120 lampjes in de IJsselsteinse Gerbrandytoren, ook wel bekend als Zendmast Lopik.

Het optuigen kost 70.000 euro. Daarvan moet Stichting Kerstboom nog 25.000 euro bijeensprokkelen. De rest komt via sponsors en in natura. Als het lukt voldoende donateurs te vinden kunnen 2,5 miljoen mensen (in de directe omgeving en passanten op de snelwegen) de lampjes in december weer zien branden.

Het is de elfde keer dat de lampjes in de zendmast aan gaan. Dit gebeurde voor het eerst in 1992 op initiatief van de IJsselsteinse broers Ton en Martin Westland. In 1995 bleven de lampjes uit omdat de tuien beschadigd bleken door de wagentjes waaraan de lampen omhoog werden getrokken. Toenmalige eigenaar Nozema liet een nieuw systeem maken met kabels die langs de tuien worden gehesen, maar besloot in 2000 ook dat de lichtjes nog maar eens in de vijf jaar zouden branden. In 2002 strandde een initiatief om dit toch weer jaarlijks te doen. Op verzoek van de toenmalige burgemeester Wijte pakten de Westlandjes het in 2003 weer op met hulp van oom Jan. Vorig jaar maakten ze pas op de plaats vanwege een aantal problemen in voorgaande jaren. Bovendien wilde mastenbedrijf NOVEC helemaal niet meer in zee met Stichting Kerstboom, vanwege een geschil over een gat in de financiering. Dit was ontstaan doordat uitjes naar de toren op de valreep niet konden doorgaan omdat de mast mogelijk doelwit is van terroristen.

Dankzij bemiddeling van de gemeente IJsselstein werden de meningsverschillen opgelost. Volgens woordvoerder Marc de Kok was over en weer sprake van misverstanden. Die zijn nu uit de wereld. NOVEC is volgens woordvoerster Anja Spronk enthousiast over het idee dat de zendmast weer wordt opgetuigd als kerstboom.

Met hulp van de gemeente heeft Stichting Kerstboom volgens voorzitter Ton Westland bovendien een aantal nieuwe sponsors gevonden die de continuïteit waarborgen.

Meer info: hier


Bekijkt laatste berichten Geen onveilig speelgoed in Europa voor Sinterklaas of Kerst


Het Europees Parlement debatteerde vandaag over bijkomende maatregelen inzake productveiligheid. Met Sinterklaas en Kerstmis voor de deur staat speelgoed centraal in de discussie. Het Parlement reageert daarmee op verschillende terugroepacties waarmee de Europese consument tijdens de voorbije zomer werden geconfronteerd. Allerlei schadelijke producten, van speelgoed tot kinderkledij, matrassen en tandpasta werden uit de rekken gehaald. De goederen waren voornamelijk afkomstig uit China. N-VA Europarlementslid Frieda Brepoels vroeg de Commissie al midden augustus om extra kwaliteitscontroles.

Dit weekend kreeg de zaak echter een merkwaardige evolutie. Speelgoedfabrikant Mattel verontschuldigde zich namelijk bij het Chinese agentschap voor kwaliteitscontrole. De fout aan de oorspong van de massale terugroepacties, zou immers grotendeels bij het ontwerp van Mattel zelf liggen.

Frieda Brepoels is verrast door deze wending maar is er tevens meer dan ooit van overtuigd dat meer kwaliteitscontroles noodzakelijk zijn.

Frieda Brepoels: "De consument heeft geen boodschap aan de schuldvraag, hij wil enkel garanties over de veiligheid en de mogelijke gezondheidsrisico"s van de producten die op de Europese markt worden aangeboden. Ik meen dat Europese actie noodzakelijk is om drie centrale knelpunten weg te werken: ? Ten eerste moet de Europese Commissie dringend de speelgoedrichtlijn aanpassen. Hier wordt al jaren aan gewerkt, maar tot op heden zonder veel resultaat.? Ten tweede blijven de producenten eindverantwoordelijk voor de veiligheid van hun producten. De recente bekentenis van Mattel toont aan dat hier nog gaten moeten worden gedicht. Dit betekent echter niet dat ook de lidstaten geen bijkomende inspanningen moeten leveren. Het jaarverslag 2006 van RAPEX toont immers duidelijk aan dat een groot aantal lidstaten tekort schieten in hun controletaak.? Tenslotte moet de consument ingelicht worden over de precieze betekenis van het CE- keurmerk. Het Parlement bekijkt ook de mogelijkheden om producenten die misbruik maken van het keurmerk te bestraffen en om eventueel een extra veiligheidslabel in te voeren."

bron: politiek.net


Bekijkt laatste berichten Kerstboompakket om samen met de buren Kerst te vieren


HEEMSKERK - Inwoners die dit jaar samen met hun buren Kerst willen vieren, kunnen een kerstboompakket aanvragen bij de gemeente. De pakketten à EUR 500,- per stuk worden bekostigd door de vijf projectteams van de buurten van Heemskerk, die hiervoor een deel van hun buurtbudgetten gebruiken.

Bewoners kunnen zich bij de gemeente aanmelden voor een kerstboompakket, bestaande uit een kerstboom van ca 3,5 meter, lampjes (inclusief een verlengkabel), kerstballen en slingers, geschikt voor buitengebruik. Verder zit er in het kerstboompakket ook nog chocolademelk, glühwein, thee, koffie en lekkere gezellige hapjes. Ook lampionnen en kaarsjes zijn aanwezig. Eén van de bewoners ontvangt een kleine vergoeding voor het stroomverbruik. Het feestpakket is geschikt voor 25 personen. Straten die willen meedoen aan het samen Kerst vieren, moeten samen met de buren uit de straat de boom opzetten en versieren, samen een feestje organiseren én hiervan foto's te maken. De foto's kunnen dan later gepubliceerd worden. Het initiatief is afkomstig uit het bedrijfsleven.

De kosten van de kerstboompakketten worden betaald uit de buurtbudgetten, die worden beheerd door de vijf projectteams buurtgericht werken in Heemskerk. De projectteams, bestaande uit bewoners, hebben elk de beschikking over een budget van EUR 25.000 per jaar. Inwoners van Heemskerk kunnen voor allerlei activiteiten die de leefbaarheid in de buurt ten goede komen, een bijdrage aanvragen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen de projectteams besluiten hoeveel en welke aanvragen gehonoreerd worden.

Pakket aanvragen:
Om voor een kerstboompakket in aanmerking te komen, dienen bewoners zich uiterlijk maandag 24 september aanstaande te melden bij mevrouw Ter Horst van de gemeente, telefoon 256801 (maandag tot en met donderdagmorgen) of e-mailadres horst@remove-this.heemskerk.nl.

bron: nieuwsbank


Bekijkt laatste berichten Kerst 2007 komt er aan!


Het jaar is inmiddels al voor meer dan de helft om, dus de hoogste tijd om KerstForum.nl eens in een nieuw jasje te steken zodat we weer helemaal klaar zijn voor Kerst 2007.
Zoals jullie kunnen zien heeft de site zich onder gedompeld in warme kleuren die helemaal passen bij een knusse Kerst.
Ben jij in juli ook al met Kerstmis bezig? Dan moet je beslist eens lid worden van het forum! Daar kan je samen met andere lotgenoten helemaal toeleven naar "The Most Wonderful Time Of The Year".






 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 194499
Totaal aantal onderwerpen 4547

Totaal aantal leden 3710
Ons nieuwste lid is puck1953

 Kalendar

<< March 2024 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell


cron