Verjaardagen

Proficiat:
Ben Bakkenes (56)

In de komende 7 dagen

Kofemane (36)
Essibes1976 (41)
Marlène (55)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
Essibes1976 19 okt
pjork 17 okt
v.d.hoof@home.nl 17 okt
sweet99 09 okt
jais 09 okt
pamjetje 05 okt
Lovegood 25 sep
geldorpmike 19 sep

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Band Aid 30





Bekijkt laatste berichten Johan's Christmas Pudding


De Christmas Pudding wordt net als de Christmas Cake in meerdere dagen gemaakt. Ook de ingrediëten lijken wel wat op elkaar maar het grote verschil zit in de bereiding. De Christmas Cake wordt gebakken en de Pudding wordt gekookt.

Benodigdheden voor dag 1:
550 gr. gemengd gedroogd fruit (pruimen, donkere en lichte rozijnen, abrikozen en cranberries)
250 ml. Pedro Ximénez sherry
100 ml. Grand Marnier

Meng het fijngesneden fruit en de drank in een pan en verwarm het een beetje zodat het fruit lekker kan wellen en laat dit een etmaal staan.

Afbeelding

Benodigdheden voor dag 2:
100 gr. bloem
125 gr. broodkruim
150 gr. reuzel
150 gr. bruine basterdsuiker
1 tl. kaneel
1/4 tl. gemalen kruidnagel
1 tl. bakpoeder
geraspte schil van een citroen
3 eieren
1 middelgrote appel, geschild en geraspt
2 el. honing

Meng al deze ingrediënten in een kom en doe er tot slot de gewelde vruchtjen bij.

Voor het koken van deze pudding gebruik ik de volgende vorm

Afbeelding

Doe het beslag in de vorm en laat dit 5 uur koken maar zorg wel dat de onderkant van de puddingvorm de pan niet raakt door er een treefje onder te zetten (o.a. te koop bij Blokker) en check af en toe of er nog genoeg water in de pan zit. De puddingvorm moet ongeveer tot halverwege onder water staan.

Afbeelding

Na 5 uur koken en een nachtje afkoelen ziet de Christmas Pudding er zo uit.

Afbeelding


Giet nog een flinke scheut Grand Marnier (of andere sterke drank) over de pudding en haal hem uit de vorm en wikkel hem in twee lagen bakpapier en vervolgens in een laag folie, doe hem terug in de vorm en laat hem zo tot Kerst op een koele plek staan.

Afbeelding

Met Kerst pak je de Christmas Pudding uit en kook je hem in de vorm nogmaals 3 uur. Daarna haal je hem uit vorm en stort je hem op een bord. Eventueel kan je hem dan nog flamberen of je serveert hem met bourbon boter of eggnog.


Bekijkt laatste berichten Grootste kerstboom ter wereld!


Ook dit jaar wordt zendmast bij IJsselstein weer opgetuigd als kerstboom.

Afbeelding


De feestverlichting aan de toren zal van 13 december tot 6 januari branden. Dit meldt RTV Utrecht. De lichtjes, in de vorm van een gigantische kerstboom, in de zender van Lopik zullen van heinde en ver te zien zijn. Het is elk jaar weer afwachten of er genoeg geld bijeen gebracht wordt om de zogenoemde 'grootste kerstboom ter wereld' te kunnen ontsteken.

Vorige week kwamen de initiatiefnemers nog 20.000 euro tekort, maar inmiddels heeft de organisatie de benodigde 65.000 euro binnen. Het is de 17e keer dat de Gerbrandytoren met 120 lichten wordt omgetoverd tot kerstboom. Dat gebeurt als sinds 1992. Vanwege hoge kosten en onderhoudswerkzaamheden lukte dat niet ieder jaar.


Bekijkt laatste berichten Johan's Christmas Cake


Na een jaartje te hebben overgeslagen wordt ook dit jaar de Christmas Cake weer gebakken!

Hierbij het recept voor dag 1:

850 gr gedroogd fruit: cranberries, rozijnen, krenten, abrikozen, pruimen, vijgen, dadels, moerbeien (fijn gesneden)
1 eetlepel stroop
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel kruidnagel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel geraspte gember
Rasp van 1 citroen
Rasp en sap van 1 sinaasappel
150 ml bourbon
150 ml cointreau
150 ml rum
100 ml pedro ximénez sherry

Alles langzaam verwarmen (niet laten koken!) en een etmaal laten wellen.

Afbeelding


Nadat al het fruit heerlijk een etmaal in de drank heeft mogen wellen is het tijd om de taart te gaan bakken.

Hiervoor heb je nog nodig:
275 gr. zelfrijzend bakmeel
225 gr. bruine basterdsuiker
250 gr. roomboter
een snufje zout
5 eieren

Zeef de bloem, meng dit met de suiker en de boter en het zout en voeg al roerend één voor één de eieren toe.
Meng tot slot de gewelde vruchten door het beslag en roer het nog even goed door.

Bekleed een springvorm van 23 cm met 2 lagen bakpapier en stort hier het beslag in.

Afbeelding


Bak de cake in een oven van 135 graden in ongeveer 3 uur mooi gaar en bruin en zorg er voor dat je na 2 uur de bovenkant afdekt zodat deze niet te bruin wordt.

Zodra de cake klaar is haal je hem uit de oven en besprenkel je hem met een flinke scheut Grand Marnier en wikkel je hem, nog steeds in de vorm, in een dubbele laag aluminiumfolie.
De volgende ochtend, of als de cake is afgekoeld haal je hem uit de vorm en wikkel je hem in een dubbele laag bakpapier en tot slot in een dubbele laag aluminiumfolie en zet hem koel en luchtdicht afgesloten weg.

Afbeelding


Zorg dat je elke week de taart voedt met Grand Marnier, en wacht zeker een maand met opeten, hier wordt hij alleen maar lekkerder van!


Bekijkt laatste berichten Boney M - Mary's Boy Child / Oh My Lord









 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 204917
Totaal aantal onderwerpen 4336

Totaal aantal leden 3672
Ons nieuwste lid is Essibes1976

 Kalendar

<< October 2017 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell


cron