Het is weer die tijd van het jaar dat de Christmas Cake gebakken kan worden!
Hierbij het recept voor dag 1:
850 gr gedroogd fruit: cranberries, rozijnen, krenten, abrikozen, pruimen, vijgen, dadels, moerbeien (fijn gesneden)
1 eetlepel stroop
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel kruidnagel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel geraspte gember
Rasp van 1 citroen
Rasp en sap van 1 sinaasappel
150 ml bourbon
150 ml cointreau
150 ml rum
100 ml pedro ximénez sherry
Alles langzaam verwarmen (niet laten koken!) en een etmaal laten wellen.
Nadat al het fruit heerlijk een etmaal in de drank heeft mogen wellen is het tijd om de taart te gaan bakken.
Hiervoor heb je nog nodig:
275 gr. zelfrijzend bakmeel
225 gr. bruine basterdsuiker
250 gr. roomboter
een snufje zout
5 eieren
Zeef de bloem, meng dit met de suiker en de boter en het zout en voeg al roerend één voor één de eieren toe.
Meng tot slot de gewelde vruchten door het beslag en roer het nog even goed door.
Bekleed een springvorm van 24 cm met 2 lagen bakpapier en stort hier het beslag in.
Bak de cake in een oven van 135 graden in ongeveer 3 uur mooi gaar en bruin en zorg er voor dat je na 2 uur de bovenkant afdekt zodat deze niet te bruin wordt!
Zodra de cake klaar is haal je hem uit de oven en besprenkel je hem met een flinke scheut Grand Marnier en wikkel je hem, nog steeds in de vorm, in een dubbele laag aluminiumfolie.
De volgende ochtend, of als de cake is afgekoeld haal je hem uit de vorm en wikkel je hem in een dubbele laag bakpapier en tot slot in een dubbele laag aluminiumfolie en zet hem koel en luchtdicht afgesloten weg.
Zorg dat je elke week de taart voedt met Grand Marnier, en wacht zeker een maand met opeten, hier wordt hij alleen maar lekkerder van!