Verjaardagen

Er zijn geen jarigen vandaag

In de komende 7 dagen

Bloemschikkertje (65)
DarenHeiro (46)
Chantal29 (44)
karla (67)
Clippo (57)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
puck1953 06 jan
ChristmasElf83 15 nov
kameelke 16 okt
hverhoef82 19 dec
tinus29 09 nov
jovo68 01 nov
LindaK 29 okt
Eric 24 okt

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Taste of Christmas


Op 12,13 en 14 december vindt in de Jaarbeurs in Utrecht voor de eerste keer het event "Taste of Christmas" plaats.
Voor zij die er heen willen gaan is er tot en met 22 oktober een early bird actie waarbij je 2 tickets voor de prijs van 1 kan kopen (normale prijs 10,- per stuk).

Afbeelding


Voor meer info klik hier


Bekijkt laatste berichten Last Christmas





Bekijkt laatste berichten Waar komt glühwein vandaan?


Glühwein of bisschopswijn is vrij recent toegetreden tot de reeks kersttradities, al is warme wijn met specerijen al duizenden jaren bekend. De oude Grieken waren er al dol op, en in de geschiedenis zijn er tal van varianten.

In Noord-Europa was bisschopswijn al in de middeleeuwen wijdverbreid, niet in de laatste plaats omdat men dacht dat de drank geneeskrachtig was en tal van ziekten kon verhelpen. De Zweedse koning Gustav Vasa was een grote fan, en zijn versie van de rode wijn – met suiker, honing, kaneel, gember, kardemom en kruidnagel – was in de 16e eeuw heel populair.

Wanneer de link met kerst is ontstaan, is niet bekend, maar het moet eind 19e eeuw zijn geweest. Het is natuurlijk altijd fijn om iets warms te drinken als het koud is, en daarom begonnen ijverige kooplieden in Zweden rond 1900 een kant-en-klaar mengsel van wijn en specerijen te verkopen, met kerstplaatjes op het etiket. Het idee sloeg aan, en in veel landen is glühwein sindsdien onlosmakelijk verbonden met kerst. Wij drinken het graag na een lange schaatstocht, in de skihut of zomaar tussendoor.


Bekijkt laatste berichten Waar komt de Kerstman vandaan?


De dikke, blije kerstman met de flinke baard en het rode pak met witte bontranden is in veel landen een van de bekendste en meest geliefde figuren bij de kinderen. Dat hij aan Sinterklaas doet denken, is geen toeval. De kerstman en de Sint hebben dezelfde oorsprong.

De kerstman is, net als Sinterklaas, gebaseerd op Nicolaas, een vrome en gulle bisschop uit de Turkse stad Myra. Nicolaas, die rond het jaar 300 leefde, was een telg uit een welgestelde familie, die zijn geld uitgaf om anderen te helpen en cadeaus te geven. Later werd hij heilig verklaard en uitgeroepen tot beschermheilige van zeelieden. Daardoor werd hij wijd en zijd geliefd, en vooral bekend in de grote zeevaartnaties.

De naamdag van Sint-Nicolaas is 6 december, en wij vieren het Sinterklaasfeest aan de vooravond daarvan. Sinterklaas heeft er een helper bij gekregen die stoute kinderen moet straffen. De kerstman heeft zo iemand niet, hij deelt alleen cadeaus uit.

De moderne kerstman heeft zijn vorm gekregen in de loop van de 19e en 20e eeuw. Zijn slee en rendieren kreeg hij in 1823, en het rode pak met de witte bontranden stamt van een Amerikaanse reclamecampagne voor Coca-Cola in 1931.


Bekijkt laatste berichten Christmas Top50


Stem voor de Christmas Top 50 en win een reis naar Lapland!

Op vrijdag 13 december zendt Sky Radio de Christmas Top 50 uit met daarin de vijftig allerbeste kerstplaten ooit gemaakt. Ook dit jaar hebben we weer jouw hulp nodig met het samenstellen van de lijst. Wat is jouw favoriete kersthit? Als dank voor het stemmen maak je kans op de hoofdprijs: een geheel verzorgde reis naar Lapland voor twee personen!

Wil je meedoen? Klik dan op onderstaande link

Christmas Top50






 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 194499
Totaal aantal onderwerpen 4547

Totaal aantal leden 3710
Ons nieuwste lid is puck1953

 Kalendar

<< March 2024 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell


cron