Verjaardagen

Er zijn geen jarigen vandaag

In de komende 7 dagen

Bloemschikkertje (65)
DarenHeiro (46)
Chantal29 (44)
karla (67)
Clippo (57)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
puck1953 06 jan
ChristmasElf83 15 nov
kameelke 16 okt
hverhoef82 19 dec
tinus29 09 nov
jovo68 01 nov
LindaK 29 okt
Eric 24 okt

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten KerstForum December Prijsvraag


Het is bijna zo ver, nog een paar weken en dan is het Kerst!

Om alvast in de stemming te komen voor de Most Beautiful Time Of The Year kan je komende week de Kerstfilm Shrek The Halls winnen!

Afbeelding

Om deze leuke film te winnen moet je antwoord geven op de volgende vragen:

Wie speelt er in de Amerikaanse versie de stem van Donkey?
Hoeveel goede antwoorden worden er ingestuurd?

Insturen kan tot en met zaterdag 6 december naar info@kerstforum.nl onder vermelding van je forumnaam en adres met als onderwerp Shrek The Halls.

De winnaar wordt zondag 7 december bekend gemaakt.


Bekijkt laatste berichten KerstForum Top 75 van 2008


Ook dit jaar kan je weer stemmen op je favoriete Kerstnummer in de KerstForum Top 75.
Ga hiervoor naar het forum en kies elke week uit 15 verschillende nummers jouw favorieten en kijk of ze in de week voor Kerst in de grote finale staan.


Bekijkt laatste berichten De oorsprong van Kerstmis


De eerste 200 jaar na Jezus’ geboorte hielden Christenen zich niet bezig met zijn geboortedag. De geboorte van Christus nam in de kerkelijke kalender geen bijzondere plaats in. Tot op de dag van vandaag geldt Pasen in de kerken als veel wezenlijker dan Kerstmis.

Rome
Maar tot het Christendom bekeerde Romeinen namen ook cultuurverschijnselen mee de kerk in, waaronder het vieren van verjaardagen.
In 221 kwam Julius Africanus op het idee om ook de geboortedag van Jezus te vieren. En omdat op 25 december de Romeinse God Mitras gevierd werd, vond Julius het een goed idee om op diezelfde datum als ‘tegenpool’ de Christelijke god te herdenken. 336 jaar na Jezus’ geboorte werd Kerst voor het eerst gevierd, en wel op 25 december, in Rome, als vervanging voor de zonnewendefeesten.

Midwinterfeesten
De tijd rondom de kortste dag komt in veel religies en culturen terug. Zo vierden de Germanen rond Midwinter (21 december) reeds midwinter- of joelfeesten waarbij het boze werd verjaagd en het licht werd begroet. In de Scandinavische talen heet Kerstmis tot op vandaag jul. Veel symboliek en gebruiken rondom Kerst vinden dan ook hun oorsprong niet in het christendom maar in heidense culturen.

Cromwell en Luther
In de eeuwen die volgden wordt het Kerstfeest dan weer hier en dan weer daar of wel binnengehaald in de kerk of juist geweerd uit de kerk. De Engelse puriteinse leider Oliver Cromwell verbood het Kerstfeest van 1647 tot 1660, omdat hij geloofde dat feesten een schande was op de heiligste dag van het jaar, terwijl de hervormer Maarten Luther in een met kaarsen verlichte kerstboom een preekillustratie zag om zijn kinderen te wijzen op het Licht van de wereld.
De aansprekende thematiek en de reeds bestaande tradities hebben Kerstmis echter tot het voornaamste feest in het jaar gemaakt. De huidige tradities rond het kerstfeest zijn van land tot land verschillend, zoals ze ook lang niet allemaal even oud zijn. Duidelijk is dat de Amerikaanse kerstgewoonten overal elders doordringen, ook in Nederland.

25 december
Het kerstfeest wordt in de christelijke wereld gevierd op 25 december, behalve in de oosters-orthodoxe kerken (zoals de Russisch-orthodoxe Kerk), waar het twee weken later valt. In veel streken zijn er tevens speciale vieringen op de avond ervoor (kerstavond) en/of op de dag erna.
In Nederland en Vlaanderen wordt 25 december als 1e Kerstdag en 26 december als 2e Kerstdag beschouwd.

Jezus
Het woord kerstmis komt van “Cristes maesse” of te wel “Christus Mis”. Kerstmis (veelal zo aangeduid door rooms-katholieken) of kerstfeest (veelal zo aangeduid door protestanten) is een belangrijk christelijk feest in het kerkelijk jaar.Het kerstfeest brengt de geboorte van Jezus Christus in herinnering. De evangeliën van Lucas en Matteüs beschrijven de geboorte van Jezus. Vooral Lucas geeft brede aandacht aan de geboorte van Jezus in Betlehem.


Bekijkt laatste berichten Om alvast in de stemming te komen





Bekijkt laatste berichten Radio Digitaal en Sky Radio starten opnieuw met kerstzenders


Radio Digitaal en Sky Radio hebben net alsvorig jaar allebei een kerstzender via internet opgezet. Sky Radio is gisteren van start gegaan met 'The Christmas Station'. Op het radiostation zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week kerstsongs te horen. Van ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey tot ‘Do They Know It’s Christmas’ van Band Aid en 'Rudolph the Red-Nose Reindeer' van Ray Coniff niet ontbreken. Sky Radio The Christmas station is te beluisteren via Skyradio.nl, Thechristmasstation.nl, diverse radioportals en de speciale Hyves-widget.

Vorig jaar had het online kerststation meer dan 300.000 luisteraars, volgens Sky Radio.

Radio Digitaal zendt tot en met 31 december uit via Kersthits.nl. Volgens eigenaar Talpa Radio luisterden er vorig jaar 900.000 mensen. Naast de bekende nummers is er ook traditionele kerstmuziek van Bing Crosby, Jackson 5 en Stevie Wonder te horen. Ook nieuwe sterren als Katie Melua, Chris Brown en Gavin DeGraw worden gedraaid.

bron: Radiofreak.nl






 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 194499
Totaal aantal onderwerpen 4547

Totaal aantal leden 3710
Ons nieuwste lid is puck1953

 Kalendar

<< March 2024 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell


cron