Verjaardagen

Er zijn geen jarigen vandaag

In de komende 7 dagen

Bloemschikkertje (65)
DarenHeiro (46)
Chantal29 (44)
karla (67)
Clippo (57)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
puck1953 06 jan
ChristmasElf83 15 nov
kameelke 16 okt
hverhoef82 19 dec
tinus29 09 nov
jovo68 01 nov
LindaK 29 okt
Eric 24 okt

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Christmas Cake


Het is weer die tijd van het jaar dat de Christmas Cake gebakken kan worden!

Hierbij het recept voor dag 1:

850 gr gedroogd fruit: cranberries, rozijnen, krenten, abrikozen, pruimen, vijgen, dadels, moerbeien (fijn gesneden)
1 eetlepel stroop
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel kruidnagel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel geraspte gember
Rasp van 1 citroen
Rasp en sap van 1 sinaasappel
150 ml bourbon
150 ml cointreau
150 ml rum
100 ml pedro ximénez sherry

Alles langzaam verwarmen (niet laten koken!) en een etmaal laten wellen.

Afbeelding


Nadat al het fruit heerlijk een etmaal in de drank heeft mogen wellen is het tijd om de taart te gaan bakken.

Hiervoor heb je nog nodig:
275 gr. zelfrijzend bakmeel
225 gr. bruine basterdsuiker
250 gr. roomboter
een snufje zout
5 eieren

Zeef de bloem, meng dit met de suiker en de boter en het zout en voeg al roerend één voor één de eieren toe.
Meng tot slot de gewelde vruchten door het beslag en roer het nog even goed door.

Bekleed een springvorm van 24 cm met 2 lagen bakpapier en stort hier het beslag in.

Afbeelding


Bak de cake in een oven van 135 graden in ongeveer 3 uur mooi gaar en bruin en zorg er voor dat je na 2 uur de bovenkant afdekt zodat deze niet te bruin wordt!

Zodra de cake klaar is haal je hem uit de oven en besprenkel je hem met een flinke scheut Grand Marnier en wikkel je hem, nog steeds in de vorm, in een dubbele laag aluminiumfolie.
De volgende ochtend, of als de cake is afgekoeld haal je hem uit de vorm en wikkel je hem in een dubbele laag bakpapier en tot slot in een dubbele laag aluminiumfolie en zet hem koel en luchtdicht afgesloten weg.

Afbeelding


Zorg dat je elke week de taart voedt met Grand Marnier, en wacht zeker een maand met opeten, hier wordt hij alleen maar lekkerder van!

[ Terug ]



 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 194499
Totaal aantal onderwerpen 4547

Totaal aantal leden 3710
Ons nieuwste lid is puck1953

 Kalendar

<< March 2024 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell


cron