Verjaardagen

Er zijn geen jarigen vandaag

In de komende 7 dagen

Bloemschikkertje (65)
DarenHeiro (46)
Chantal29 (44)
karla (67)
Clippo (57)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
puck1953 06 jan
ChristmasElf83 15 nov
kameelke 16 okt
hverhoef82 19 dec
tinus29 09 nov
jovo68 01 nov
LindaK 29 okt
Eric 24 okt

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Geen onveilig speelgoed in Europa voor Sinterklaas of Kerst


Het Europees Parlement debatteerde vandaag over bijkomende maatregelen inzake productveiligheid. Met Sinterklaas en Kerstmis voor de deur staat speelgoed centraal in de discussie. Het Parlement reageert daarmee op verschillende terugroepacties waarmee de Europese consument tijdens de voorbije zomer werden geconfronteerd. Allerlei schadelijke producten, van speelgoed tot kinderkledij, matrassen en tandpasta werden uit de rekken gehaald. De goederen waren voornamelijk afkomstig uit China. N-VA Europarlementslid Frieda Brepoels vroeg de Commissie al midden augustus om extra kwaliteitscontroles.

Dit weekend kreeg de zaak echter een merkwaardige evolutie. Speelgoedfabrikant Mattel verontschuldigde zich namelijk bij het Chinese agentschap voor kwaliteitscontrole. De fout aan de oorspong van de massale terugroepacties, zou immers grotendeels bij het ontwerp van Mattel zelf liggen.

Frieda Brepoels is verrast door deze wending maar is er tevens meer dan ooit van overtuigd dat meer kwaliteitscontroles noodzakelijk zijn.

Frieda Brepoels: "De consument heeft geen boodschap aan de schuldvraag, hij wil enkel garanties over de veiligheid en de mogelijke gezondheidsrisico"s van de producten die op de Europese markt worden aangeboden. Ik meen dat Europese actie noodzakelijk is om drie centrale knelpunten weg te werken: ? Ten eerste moet de Europese Commissie dringend de speelgoedrichtlijn aanpassen. Hier wordt al jaren aan gewerkt, maar tot op heden zonder veel resultaat.? Ten tweede blijven de producenten eindverantwoordelijk voor de veiligheid van hun producten. De recente bekentenis van Mattel toont aan dat hier nog gaten moeten worden gedicht. Dit betekent echter niet dat ook de lidstaten geen bijkomende inspanningen moeten leveren. Het jaarverslag 2006 van RAPEX toont immers duidelijk aan dat een groot aantal lidstaten tekort schieten in hun controletaak.? Tenslotte moet de consument ingelicht worden over de precieze betekenis van het CE- keurmerk. Het Parlement bekijkt ook de mogelijkheden om producenten die misbruik maken van het keurmerk te bestraffen en om eventueel een extra veiligheidslabel in te voeren."

bron: politiek.net

[ Terug ]



 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 194499
Totaal aantal onderwerpen 4547

Totaal aantal leden 3710
Ons nieuwste lid is puck1953

 Kalendar

<< March 2024 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell


cron