Verjaardagen

Er zijn geen jarigen vandaag

In de komende 7 dagen

Marja1 (63)
rosielove (56)


 Laatste lid

Naam Geregistreerd op
puck1953 06 jan
ChristmasElf83 15 nov
kameelke 16 okt
hverhoef82 19 dec
tinus29 09 nov
jovo68 01 nov
LindaK 29 okt
Eric 24 okt

 Link naar ons

Linken naar KerstForum.nl mag. Gebruik de volgende HTML:




  • Welkom
Welkom op KerstForum.nl, het grootste en gezelligste Kerst Forum van Nederland en Vlaanderen.
Kijk hier eens rond en ontdek waar je moet zijn voor de mooiste kerstshows, de lekkerste kerstrecepten of klets gewoon gezellig mee in het forum over van alles en nog wat.

  • Laatste nieuws

Bekijkt laatste berichten Rotterdam krijgt een witte kerst!


Op diverse dagen in december gaat het op de Coolsingel sneeuwen. ,,Het zijn plaatselijke buien, exact om vier uur ’s middags,’’ zegt een woordvoerder van Rotterdam Festivals. De sneeuw komt uit een sneeuwkanon die staat opgesteld ter hoogte van het oude postkantoor.
De sneeuw valt zeker de 15e, als de kerstman wordt onthaald. En ook tijdens de Santa-run, waarbij een stoet rennende kerstmannen de straten van Rotterdam onveilig maakt, is de sneeuwval aannemelijk.

De sneeuw, de kerstmannen en verschillende muzikale optredens moeten het centrum in hogere sferen brengen tijdens de feestmaand, met een oud- en nieuwfeest bij de Erasmusbrug als afsluiting.

In het nieuwe jaar is het nog niet gedaan met de winterpret in de stad. Net als vorig jaar kunnen ijsminnende Rotterdammers terecht op de ijsbaan op het Stadhuisplein. Vorig jaar trok deze attractie maar 30.000 bezoekers in twee maand tijd. De fragiele ijslaag was niet opgewassen tegen het geweld van het zachte winterweer en de miezerige regen.

,,Het was natuuurlijk vragen om problemen, zo’n open baan’’ zegt Hans Hoogbruin die vorig jaar de ijsbaan in de binnenstad exploiteerde. De jaren daarvoor was zijn traditionele Winterplein nog een overdekte attractie geweest, op wisselende locaties rondom het centrum.

,,We hebben geprobeerd een vergunning te krijgen voor een overkapping, maar dat zou het zicht van de beveiligingscamera’s wegnemen.

Dit jaar is het tradionele ’Winterplein’ weer overdekt, maar niet op het Stadhuisplein. Die locatie werd gegund aan Rotterdam Festivals. Voor het oude Winterplein moeten Rotterdammers de brug over, naar Hotel New York. ,,De baan is groter. Dat betekent dat we weer curling kunnen organiseren,’’ zegt Hoogduin. Voor slecht weer hoeft niemand bang te zijn op de kade. Een doorzichtige tent voorkomt water op de baan, terwijl het uitzicht over de Maas blijft. Het Winterplein opent op 1 november.

De slechte ervaringen met een open baan ten spijt, probeert Rotterdam Winterfestivals dit jaar de ijsbaan op het Stadhuisplein alsnog tot een groot succes te maken. ,,We zijn bezig met een overkapping.’’

De ijsbaan op het Stadhuisplein opent op 2 december.

bron: AD.nl

[ Terug ]



 Inloggen

Naam:


Wachtwoord:


Onthoudt mij


 Statistieken

Totaal aantal berichten 194499
Totaal aantal onderwerpen 4547

Totaal aantal leden 3710
Ons nieuwste lid is puck1953

 Kalendar

<< May 2024 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


 Het team

Beheerders
Johan

Moderators
Kerst Forum
Lieve
pegster
tinkelbell


cron